Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!

Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!
1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i
Garant
Ekologisk Riven Kokos 200 g
Garant
Saffran 0,5 g
Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.
Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.
Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.
Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.
Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!
Isabelle har många års erfarenhet av apoteksbranschen och är en van skribent inom allt som rör apotek, hälsa och skönhet. Hon är en aktiv mamma som brinner lite extra för hälsa och träning och gärna skriver om allt som rör det – och familjelivet. Alltid i tätt samarbete med Apohems egna hudterapeuter, farmaceuter och andra experter.