Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!
Artikel
Mat, recept & näring
Tröttnat på lussebullar? Här är ett recept på saffransbollar med vit choklad med inspiration från Renée Voltaire – enkla att göra veganska och raw beroende på vilken choklad du väljer!
1 dl smält kokossmör
2 dl vispbar kokosgrädde (30% fetthalt)
80 g vit choklad
1/4 påse saffran, ca 0,13g
Riven kokos att rulla bollarna i
Garant
Saffran 0,5 g
Garant
Ekologisk Riven Kokos 200 g
Green Star
Vegan vit choklad EKO 100 g
Koka upp en kastrull med lite vatten och ställ ner burken med kokossmör direkt i vattnet. Låt burken stå i vattnet tills innehållet är helt smält.
Värm upp kokosgrädden och addera vit choklad och saffran.
Tillsätt det smält kokossmöret till kokosgrädden. Blanda till en jämn smet.
Häll över smeten i en bunke och låt stelna över natten i kylen.
Forma små bollar och rulla i kokos. Njut direkt eller förvara i kylen!