isApp=false
Mat, recept & näring

Nyttigt recept på sega fudge brownies (går att få veganska)

Isabelle BurlinDigital redaktör
Publicerad:2024-07-16
Uppdaterad:2024-07-16

Sötsugen? Här kommer ett försvinnande gott och lite nyttigare alternativ till traditionella fudge brownies, som du bara måste testa! Dessa fudge brownies är härligt sega i konsistensen, får en djup chokladsmak genom kakao och mörk choklad, är sötade med dadlar (källa till fibrer) och innehåller gottigheter som valnötter (källa till omega-3) och nötsmör. Mums!

Ingredienser:

12 st dadlar

1 msk kokosolja

0,75 dl valnötter

1 dl mandelmjöl

1 dl havremjöl

0,5 dl kakao

0,75 dl nötsmör (exempelvis jordnöt eller mandel)

2-4 msk mandelmjölk

0,5 tsk salt

80 g mörk choklad (kan bytas ut till vegansk mörk choklad)

Flingsalt

 

Såhär gör du:

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare.

2. Addera eventuellt lite mer mandelmjölk om smeten känns för torr (smeten ska kännas seg).

3. Häll ut smeten i en form med bakplåtspapper i och platta till den. Ställ in i frysen en stund medan du smälter chokladen över vattenbad.

4. Häll på den smälta chokladen på kakan och strö på lite flingsalt.

5. Ställ in i frysen igen i minst 30 minuter innan du skär upp dina brownies i önskad storlek.

Ät och njut!

 

Till inköpslistan