B-vitaminer
Har du koll på att vitamin B spelar en stor roll för många av kroppens funktioner och processer? Här hittar du olika typer av B-vitamintillskott!
Letar du efter något speciellt?
Helhetshälsa
B12-vitamin 100 μg Spray 20 ml
Närokällan
B2 Riboflavin 100 mg 90 kapslar
THORNE
Niacinamide 180 kapslar
Vitaminpro
B-Complex 120 tabletter
THORNE
B-Complex #12 60 kapslar
Solgar
Vitamin B12 500 ug
Vitaprana
Methyl Vitamin B complex 50 kapslar
Bringwell
Folsyra B6 B12 90 tabletter
THORNE
Ferrasorb 60 kapslar
Great Earth
B12 500μg 60 sugtabletter
Bjäst
Original Tabletter 270 st
Alpha Plus
B5-vitamin 90 kapslar
Närokällan
NAD+ 300 mg 30 kapslar
Silicea
Original Silicea Beauty Shots 30 dospåsar
NOW
B1 Vitamin 100mg 100 tabletter
Närokällan
Aktiv B-komplex 500 ml
Better You
Premium B-komplex 90 kapslar
THORNE
5-MTHF 1 mg 60 kapslar
THORNE
Stress B-Complex 60 kapslar
THORNE
Sacro-B 60 kapslar

BioCare
Nutrisorb Methyl B Complex 15 ml
B-vitaminer
Vad är B-vitamin? Vitamin B består av åtta vattenlösliga vitaminer – Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Pantotensyra (B5), Pyridoxin (B6), Biotin (B7), Folsyra (B9) och Kobalamin (B12).
Vad är B-vitamin bra för?
B-vitaminerna behövs för en rad olika funktioner och processer i kroppen. Bland annat behövs de för att dina muskler och ditt nervsystem ska fungera normalt. De har även betydelse för en optimal ämnesomsättning och energiproduktion, och bidrar även till att minska trötthet och utmattning.
I vilken mat finns B-vitamin?
- Tiamin (vitamin B1) finns i livsmedel som müsli, inälvsmat, fläskkött, vetegroddar, solrosfrön och bröd.
- Riboflavin (vitamin B2) finns i kött, fågel, inälvsmat, ägg och mjölkprodukter, gröna bladgrönsaker och fullkornsprodukter.
- Niacin (vitamin B3) finns i kyckling, fisk, kött samt jordnötter, spannmål och hårt bröd.
- Pantotensyra (vitamin B5) finns i baljväxter, fullkornsprodukter och kött.
- Pyridoxin (vitamin B6) finns i livsmedel som potatis, spannmål, bär, matbröd, kött, fågel, ägg och mjölkprodukter.
- Biotin (vitamin B7) finns i nästan all mat, dock är havregryn, vetegryn, äggula och lever speciellt innehållsrika på just biotin.
- Folsyra och folat är olika former av samma B-vitamin (B9). Skillnaden är att folsyra är ett konstgjort framställt folat som används i kosttillskott och vid berikning, medan folat finns naturligt i mat. Exempel på livsmedel som innehåller folat är bladgrönsaker, bönor, linser, frukt, kikärtor, yoghurt och filmjölk.
- Kobalamin (vitamin B12) finns främst i animaliska livsmedel som kött, skaldjur, fisk, lever, mjölk, ost och ägg.
Här hittar du kosttillskott med olika typer av B-vitamin.