Beskrivning
Solroskärnor av hög kvalitet från Risenta. Solroskärnor är en naturlig källa till både E-vitamin och nyttiga mineraler. En mild och neutral nötsmak gör att solroskärnor passar fint i allt ifrån bröd till mixade röror. En handfull solroskärnor kan till exempel göra smoothien både näringsrik och mättande. Ett bra sätt att framhäva den nötiga smaken är att rosta solroskärnor i en torr stekpanna, vilket blir en härlig topping till sallad, soppa och pasta.
Dosering & användning
Kan användas i musli, i smoothie eller som topping på sallad eller i bröd.
Förvaringsinstruktioner
Förvaras torrt och svalt.
Näringsvärde | per 100 g | RDI * |
---|---|---|
Energi | 2485 kj | |
Energi | 594 kcal | |
Fett | 47 g | |
Varav mättat fett | 5.2 g | |
Kolhydrat | 4.3 g | |
Varav sockerarter | 1.7 g | |
Fiber | 10.5 g | |
Protein | 23 g | |
Salt | 0 g | |
Vitamin E | 35 mg | 292 % |
Fosfor | 660 mg | 94 % |
Magnesium | 325 mg | 87 % |
* RDI = Rekommenderat Dagligt Intag |
Ingredienser
Solroskärnor.
Hittas även bland
Artikelnummer
7311311025105
Varumärke
Risenta
Ursprungsland
Bulgarien
Förpackningsstorlek
1000 g