Beskrivning
Sukrin Mandelmjöl fettreducerat är ett mandelmjöl med mandlar som har fettreducerats genom kallpressning och sedan finmalts. Ett glutenfritt mjöl som är rikt på protein och fibrer, och som kan användas i både matlagning och bakning.
Dosering & användning
Vart du än använder mjöl kan du byta ut delar av detta mot mandelmjöl för att öka proteinhalten. I bakning med jäst kan man byta ut 10-20 % av vetemjölet mot mandelmjöl. Du bör då öka mängden vätska med ca 5-10 %. Man kan även använda mandelmjöl som proteintillskott i smoothies, gröt och liknande.
Obs! Använder du mycket mandelmjöl kan det få en svag smak av marsipan.
Tips: Om du blandar 90 g mandelmjöl med 50 g SukrinMelis och 2 äggvitor, får du en sockerfri och mycket kalorisnål marsipan.
Förvaringsinstruktioner
Förvaras torrt vid rumstemperatur.
Näringsinnehåll | Per 100 g | % av DRI* |
---|---|---|
Energi | 1530 kJ / 366 kcal | |
Fett | 10 g | |
- varav mättat fett | 0,8 g | |
Kolhydrater | 11 g | |
- varav sockerarter | 7,5 g | |
Kostfiber | 13 g | |
Protein | 51 g | |
Salt | 0 g |
*Dagligt referensintag
Hittas även bland
Artikelnummer
7090017540258
Varumärke
Sukrin
Egenskap
Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegansk
Ursprungsland
Spanien
Förpackningsstorlek
400 g
Ordinarie pris
136 kr