Beskrivning
Keltiskt havssalt är ett oraffinerat salt som skördas för hand enligt flertusenårig keltisk metod. Ett gott och naturligt salt med hög mineralhalt, utan klumpförebyggande medel. Saltet passar all typ av användning och matlagning. Den traditionella torkningsmetoden ger saltet dess grå färg.
Vad är Keltiskt havssalt och vad kommer det ifrån?
Re-fresh Superfoods keltiska havssalt kommer från saltets ursprungliga källa, kustområdena kring Guérande i Frankrike. Här började kelterna skörda havssaltet för redan mer än tvåtusen år sedan. Idag utvinns saltet fortfarande för hand, enligt traditionell keltisk metod. Tidvattnet från Keltiska havet för in havsvattnet i stora grunda bassänger, som sedan får avdunsta i solen och vinden. Saltarbetarna, som kallas för Paludier, arbetar under sensommaren med att skrapa upp saltet allt eftersom. När saltet är skördat, mals det grovkorniga mineralsaltet till ett finare oraffinerat strösalt. Det är detta salt som är keltiskt havssalt, celtic sea salt.
Saltet är certifierat av Nature & Progrès, som arbetar för hållbar ekologisk produktion i Frankrike.
Dosering & användning
Använd som bordsalt eller till olika saltkurer.
Förvaringsinstruktioner
Förvara saltet i försluten förpackning i rumstemperatur.
Hittas även bland
Artikelnummer
7350067501716
Varumärke
Re-fresh Superfood
Egenskap
Ekologisk
Ursprungsland
Frankrike
Förpackningsstorlek
500 g