Beskrivning
Keltiskt havssalt (Celtic sea salt) är ett oraffinerat salt som skördas för hand enligt flertusenårig keltisk metod. Ett gott och naturligt salt med hög mineralhalt, utan klumpförebyggande medel. Saltet passar all typ av användning och matlagning. Den traditionella torkningsmetoden ger saltet dess grå färg.
Vårt keltiska havssalt kommer från saltets ursprungliga källa; kustområdena kring Guérande i Frankrike. Här började kelterna skörda havssaltet för redan mer än tvåtusen år sedan. Idag utvinns saltet fortfarande för hand, enligt traditionell keltisk metod.
Tidvattnet från Keltiska havet för in havsvattnet i stora grunda bassänger, som sedan får avdunsta i solen och vinden. Saltarbetarna, som kallas för Paludier, arbetar under sensommaren med att skrapa upp saltet allt eftersom. Det grovkorniga saltet får sen ligga i högar och torka till lite extra, innan det skickas vidare till lagring. Det är detta salt som är keltiskt havssalt, ofta även benämnd med sitt engelska namn; Celtic sea salt.
Saltet är certifierat av Nature & Progrès, som arbetar för hållbar ekologisk produktion i Frankrike.
Förpackningens utseende kan variera, innehållet är oförändrat.
Dosering & användning
Bordssalt, matlagning, saltlösningar som sole-vatten, naturlig vätskeersättning och så vidare. Ett tips är att lägga några grova korn på tungan innan du dricker vatten.
Tänk på att: det grovkorniga saltet innehåller naturligt mycket fukt och är därför inte lämpligt i t.ex saltkvarnar som är känsliga för rost.
Förvaringsinstruktioner
Öppnad förpackning förvaras försluten i rumstemperatur.
Hittas även bland
Artikelnummer
7350067501754
Varumärke
Re-fresh Superfood
Ursprungsland
Frankrike
Förpackningsstorlek
500 g